Van A naar Bled
Door: DB
Blijf op de hoogte en volg Daniël
25 Juli 2013 | Slovenië, Bled
(Avond)
Ja wij in de avond dus naar de Mac voor een ijsje en wifi. Stefan kon helaas niet op whatsapp, maargoed daar gaat het hier even niet om.
Krijgen we dus een extra Sunday-ijsje omdat die kerel van de Mac het verkeerd had gedaan. Lekkah!! Zitten we rustig ons ijsje te eten, zit er een meisje aan de tafel naast ons een maaltijd te eten.
Staat ze opeens op, pakt haar spullen en loopt weg. Haar plaat met eten liet ze staan, nou is dat wel gewoonte in Oostenrijk dus wij denken prima.
Dus wij zien dat ze bijna alle patat laat staan, tja zonde om weg te gooien, dus Stefan pakt het bakje patat en gooit het leeg over onze plaat. Dus ik pak haar drinken en vraag of hij ook nog drinken wil.
Maar, de halve liter zat nog bijna helemaal vol :O, ow sh*t, wie laat nou zo veel drinken staan. Dus wij kijken elkaar aan, en realiseren ons dat ze misschien wel alleen even naar de toilet is....
Kuuuuut, nou geloof me, ik heb nog nooit zo snel mensen patat terug in een bakje zien stoppen, als dat wij dat deden...
Alles weer exact zo teruggelegd als dat het lag, bleek ze niet terug te komen.. Haha, dus alsnog de patat opgegeten..
Daarna nog een stuk gelopen door het centrum en terug naar het hostel!!
maandag 22 juli
Jawel weer een dag lekker vroeg op voor het ontbijt. Top, even ontbeten daarna spullen bij elkaar gepakt en uitgecheckt. We konden onze tassen bij de receptie laten staan, dus dat scheelde weer meesjouwen ^^
Even lunch gehaald en op naar het station richting Wenen!
Deze verbinding was een directe trein! Na een reisje van iets meer dan 3 uur zijn we er dan eindelijk, Wenen!!
Dit keer hadden we het adres van een hostel opgeschreven, dus.. voor de verandering liepen we er een keer redelijk snel heen :D
Uiteindelijk hebben we een hostel geregeld, dus wij naar onze kamer. Amper één voet over de drempel, wordt er meteen al gevraagd: "Hi guys, where are you from?"
Wij stonden daar zo van, WTF?, waar komt dat nou weer vandaan.. Bleek er om een hoekje een meid, genaamd Sarah, een middag dutje te doen, ze had nog een jetlag voor een paar dagen ervoor.
We hebben een tijd zitten praten met Sarah. Nou moet ik zeggen, dat zij één van de meest enthousiaste personen is die ik ooit heb leren kennen!!)
In de tijd dat wij onze spullen uitpakte ging Sarah even voor kleding shoppen. Daarna zouden we gezamenlijk boodschappen gaan doen en koken.
Uiteindelijk willen wij dus naar de supermarkt en wat denk je. Gaan die supermarkten dicht rond 19:00 en 19:30..
Lekker weer, geen eten/drinken dus voor de avond.. Maar gelukkig zat er om de hoek een noedel-restaurant, echt super goed!! Een groot bord vol noedels voor maar €3,50 :O
Omdat er een filmfestival gaande was in Wenen besloten we om in de avond naar een groot plein te gaan om daar een film te bekijken. Top, gezellig! Wij uiteindelijk bij het grote plein, begint de film...
Ja een duitse opera, fijn, precies waar ik het liefste naar kijk. Na een paar minuten hadden Stefan en ik het wel weer gezien, maar omdat we dachten dat Sarah het leuk vond bleven we gezellig zitten.
Nou blijkt dat zij het ook niet leuk vond xD dus na een half uur zijn we weer terug gegaan naar het hostel.
Komen we onze kamer binnen zit er nog een andere kerel, Alex. Een grote gozer, met tattoo's over zijn armen. Ook met hem hebben we een tijd zitten praten! Alex is een van de vriendelijkste, interesantste en relaxte mensen die ik ken!!
Wat een top gozer, hij heeft zo een beetje de hele wereld rondgereist dus een hele boel verhalen! Echt super koel om ze te horen!!
Dus wij zijn relaxt aan het praten, komen er nog twee nieuwe gasten binnen, twee brazillianen. Dal & Amilson, ook super gasten hier hebben we ontzettend mee gelachen!!
dinsdag 23 juli
Uitchecken voor 11 uur, geen probleem. Wij uitgecheckt en we konden onze spullen gelukkig weer achterlaten in het hostel.
Ontbijt, we zijn gezellig met Alex en Sarah naar de bakker geweest en hebben daar rustig ontbeten. Daarna terug naar het hostel om een plan voor de dag te trekken.
Stefan en ik hebben een ander hostel, aan de andere kant van de straat, geregeld omdat er geen plaats meer was in het hostel waar we zaten.
Dus wij even op en neer en onze spullen gedumpt in onze nieuwe slaapplaats. We nog geflasht door die kerel achter de balie, ja er zitten nog vier meiden bij jullie in de kamer. It's a lie!! Fijn weer, top, klootzak!!
Weer terug naar Alex en Sarah, die gaan morgen een bike&wine-tour doen en willen reserveren! Wij naar die shop om een reservering te maken, geregeld!! Wij liepen weer terug naar het metrostation, zegt Alex ik zou wel een biertje lusten, ik trakteer!
Dus even wat gedronken en daarna een rondje door de stad gelopen. We zijn nog een kerk ingeweest, zeer indrukwekkend!!
Terug naar het hostel, en zwemkleding aan. Wij naar de supermarkt om wat eten te halen, komen we Dal & Amilson tegen, jongens we gaan zwemmen, gaan jullie mee?
Natuurlijk gingen ze mee, top gezellig. Uiteindelijk dus naar een zij-rivier van de Donau, daar gezwommen/gepraat/gelachen!!
Na een uurtje terug naar het hostel, iedereen moest even douchen etc.. Daarna zouden we wat gaan drinken in een cafétje. Zitten we even in het hostelbarretje te wachten met Alex en Sarah. Spreekt Sarah een kerel aan die daar ook zit.
Een mexicaan, Abraham, we hebben hem uitgenodigd om ook wat mee te gaan drinken. Hij, ja prima even een ander shirt aandoen!
Inmiddels waren Dal en Amilson er ook weer bij, komt Abraham met 2 kamergenoten. Twee spanjaarden, Xabier en Leira, die gingen ook mee, top hoe meer zielen hoe meer vreugd!!
Wij met ze alle wat drinken, praten en lachen!! En daarna naar een discotheekje, waar we het middelpunt waren! Ik denk niet dat die mensen ooit zoiets mee hadden gemaakt, haha!!
Na de discotheek terug naar het hostel, tja maar de metro reed niet meer, dus weer eens met de taxi!
Het was een zeer geslaagde avond, wat een top mensen!! Mocht ik nu ooit in Amerika of Brazilie komen, dan heb ik een slaaplaats!!
woensdag 24 juli
Om 9 uur de wekker, wow lekker kort nachtje weer (3 uur erin). Maargoed alles weer gelukt, uitgecheckt en naar de supermarkt geweest voor lunch.
We hadden nog geen idee waar we precies heen gingen. Oké, we gaan richting Villach. Op het station even gevraagd hoe we daar het makkelijkste kwamen, bleek het weer een rechtstreekse trein te zijn!!
Uiteindelijk op Villach, nu nog een hostel. Weer lekker een rondje gelopen en de toeristeninfo gezocht, ik heb geen idee waarom die niet gewoon op het station zitten, lijkt mij een stuk makkelijker dan ergens in het midden van een stad..
Maargoed de route naar een hostel gekregen, en dit was een hostel wat lekker verstopt zat... Nou prima kamer geregeld, wil die vrouw ons een kamer voor twee personen geven, ja heb je geen kamer die goedkoper is? Ja die is er wel, maar dat is een kamer waar waarschijnlijk andere mensen nog bij kunnen komen.
Ja, en? Geen probleem, wij dus uiteindelijk een kamer voor vier man, maar we zaten er alleen! :D
Maar, wat een, euh, minder leuk hostel. Het was een familie-hostel, resultaat allemaal schreeuwende kinderen. Toppie!!
Gelukkig waren ze in de avond lekker stil, ik denk naar bed ofzo, haha.
Morgen naar Bled, Slovenie!!
donderdag 25 juli
Ontbijt, zat inbegrepen bij de prijs. Mooi even een flink ontbijt eten dus, ja zo ben ik dan ook weer.
Nu weg uit dit hostel, naar het station. Daar lekker een paar uur zitten wachten op een trein. Rijd er nog trein voor ons neus weg, omdat we geen idee hadden dat we in mochten stappen. We zijn er zowiezo nog niet over uit of het een trein naar Zagreb was, of dat hij ervandaan kwam.
Maargoed, nog een tijdje langer wachten, daar met een backpacker, Richard, zitten praten. Hij ging ook richting Slovenie dus gezellig mee in de trein gezeten.
Bled, mooi, precies aan de verkeerde kant van het meer uitgestapt. Je weet wat dat betekend, iets wat we nog niet eerder gedaan hebben, lopen!! Toeristeninfo, toffe gozer die even wat telefoontjes heeft gedaan voor ons om te kijken of er nog ergens plek was.
Ja we hebben een kamer geregeld, iets duurder dan normaal. Maar wel een twee-persoons kamer met eigen sanitair en douche!!
Even eten gehaald, top avond eten weer!! xD
En nu zwemmen in het meer, het is echt grandioos!! Super helder water, maar wel echt touristisch! Haha ik ben nog nergens zoveel nederlanders tegengekomen als hier :O
Nu even een handwasje met kleding en het blog uploaden!
Morgen nog een dag hier, we gaan zeker een hoop foto's maken, en voor de rest zien we het wel!!
Top!! Ik spreek jullie allemaal wel weer!!
Groetjes, XOXo Daniël
Een extratje voor jullie, speciaal gemaakt door Stefan en mij:
Backpackers tip 1: Eet geen sardientjes uit blik op je kamer, want dan kan je het afval niet weggooien, doe je dit op je kamer dan stinkt alles.
Backpackers tip 2: Laat ramen en deuren dicht, anders wordt het zoals Stefan zei een beestenboel.
Backpackers tip 3: Vergeet je waslijn niet!
Voor de andere kant van het geheel, zie Stefan zijn blog:
horrelstefan.waarbenjij.nu
26 Juli 2013 - 00:45
Areke:
Hoi Daniel, bedankt voor je gezellige blog. Morgen gaat je neef naar Ghana. We gaan hem om 14.15 uur wegbrengen naar de bus voor de luchthaven Dusseldorf. Is het meer vanBled echt zo mooi? Ik heb gehoord dat er ook een kasteeltje is of zo. In elk geval heb je hier een hittegolf gemist. Bloedheet was het. Hoe warm heb jij het daar? Nog viel spatz en groetjes van ons. -
26 Juli 2013 - 09:31
John:
Hahaha je hebt echt schrijvers talent. Geweldig om alles te lezen, we gaan de verhalen nog wel horen. Ben heel blij dat jullie zo genieten en leuke mensen tegen komen, had ook niet anders verwacht. Geniet er nog maar lekker van.
Greetz & Have fun -
26 Juli 2013 - 09:31
Mirjam:
Hey mannen,
Wat schrijven jullie toch geweldig, hahaha. Het is echt superleuk om te lezen.
Geweldige verhalen, leuke mensen die jullie ontmoeten en mooie plekken om te zien.
Het klinkt echt als een supervakantie!!
Nog heel veel plezier!
Dikke knuffel, Mirjam. -
26 Juli 2013 - 13:23
An Molekamp:
Hallo mannen,
Wat genieten wij van jullie verhalen,wat leuk dat je steeds weer nieuwe mensen leert kennen.
Dat maakt het allemaal heel gezellig,wij wensen jullie nog een fijne tijd,
Groetjes Oma en Opa. -
26 Juli 2013 - 21:12
Daniël:
Bedankt allemaal!
Areke, ja het meer is echt mooi!! Hartstikke helder water, je kan zo een beetje overal de bodem zien, mits het niet diep is :)
En die hittegolf hebben wij hier ook hoor, haha. Was vandaag nog de hele dag 33 graden.
En meestal lopen we op het heetste punt van de dag lekker buiten rond :)
Groetjes Daniël